Foto An 200x200  

An Pissierssens - Verantwoordelijke personeelsadministratie

 

Toen ik in 2011 werd aangeworven op 51-jarige leeftijd had ik meteen door dat men bij Lauryssen niet spreekt over "de werknemers" maar over "onze mensen". Een bedrijf waar alle leeftijdscategorieën een kans krijgen. Niemand is beter geplaatst dan ik omdat dagelijks te ondervinden.

Ik zie onze mensen hun intrede maken in het bedrijf als stagiair en/of student, als ze de school verlaten starten, eerst met IBO contract, daarna met een vast contract. Ik zie ze wanneer ze huwen, kinderen krijgen,.... En als ze in hun latere loopbaan komen vragen naar tijdskrediet in het kader van de landingsbaan. Met andere woorden alle leeftijden zijn goed en evenwichtig vertegenwoordigd en dat kan alleen maar als onze baas beseft dat men dit nodig heeft in een gezond bedrijf. Jonge mensen krijgen hun kans en oudere werknemers, met ervaring en kennis, worden ingeschakeld om dat jong geweld op te leiden tot goede werkkrachten.

 

Tevens wordt de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen gestimuleerd. Jaarlijks worden er verschillende interne opleidingen georganiseerd, met of zonder inbreng van onze leveranciers die graag onze mensen kennis bijbrengen van hun nieuwste producten en technologieën. Ook externe opleidingen worden gevolgd om er voor te zorgen dat onze mensen tot de beste vakmannen op de markt behoren.

Als laatste onderdeel van mijn taken wil ik u iets kwijt over het aspect veiligheid en preventie. Het is onze dagelijkse zorg om toe te zien dat binnen de mate van het mogelijke ongevallen voorkomen worden. Al onze mensen beschikken over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, werken met de juiste tools en worden regelmatig gewezen op het belang hiervan. Met een veiligheidscampagne houden we de vinger aan de pols. Voorkomen is beter dan genezen. Maar ook na een ongeval laten we onze mensen niet vallen, een actieve re-integratie wordt gestimuleerd en al het mogelijke wordt uit de kast gehaald om aangepast werk te kunnen aanbieden. 

 

   
Keer terug naar het overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Lauryssen