Service
Onderhoud
Herstellingen

Aanvraag onderhoud

Gelieve een keuze te willen maken.
Invalid Input
Invalid Input
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Invalid Input
Invalid Input
Gelieve de checkbox aan te vinken

 

Tips & advies : Onderhoud ventilatiesystemen

Verontreinigde luchtkanalen en ventilatiesystemen kunnen na verloop van tijd schimmelsporen, bacteriën, fijn stof, pollen en andere afzettingen bevatten die kunnen leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Regelmatig de ventilatiesystemen onderhouden kan dit echter voorkomen. U komt al een heel eind door het periodiek vervangen van de filters in de ventilatie-unit (indien systeem D – WTW) en het reinigen van de toe- en afvoerventielen. Na verloop van tijd zullen echter ook de kanalen eens geïnspecteerd en indien nodig gereinigd moeten worden.

Voor het vervangen van de filters en het inspecteren van de kanalen om te bekijken of een reiniging aan de orde is kan u terecht bij Lauryssen Service. De termijn waarop dit dient te gebeuren is uiteenlopend en afhankelijk van de regio en de omgeving waar de woning gelegen is. Zo zullen bvb. de filters van een ventilatiesysteem in een woning gelegen naast een drukke steenweg sneller vervangen dienen te worden dan deze in een woning gelegen op het platteland.

Er zijn nog geen verplichtingen rond de reiniging van uw ventilatiekanalen, maar wij raden aan uw ventilatiesysteem te laten inspecteren en indien nodig reinigen als:

  • De laatste keer 4 jaar of langer geleden is
  • U last heeft van schimmel of vocht in uw woning
  • Bij allergie, hoesten, branderige ogen of een droge keel

Vanaf het moment dat er wordt vastgesteld dat een reiniging van de kanalen gewenst is, zullen wij u doorverwijzen naar onze vaste gespecialiseerde partner die gespecialiseerd is in de reiniging van ventilatiesystemen. Deze firma beschikt over de nodige knowhow alsook een specifiek materialenpark, en hebben voor elk type luchtkanaal een passende oplossing.

Een reiniging aanvragen bij onze vaste partner kan heel gemakkelijk door het invulformulier via onderstaande link in te vullen. www.hamstercleaning.com.

Indien U in het vakje “kortingsbon” de code Lauryssen noteert krijgt U ook nog eens 5% korting op uw bestelling en weet men bij Hamster Cleaning dat u een klant bent van Lauryssen.

 

Kerstverlof 2022

Tijdens de kerstvakantie zijn wij voor herstellingen bereikbaar op het nummer 03/330.11.01.
Onze kantoren zijn in deze periode geopend op 27 t.e.m. 30 december en vanaf 3 t.e.m. 6 januari vanaf 8:00u tot 16:00u.
Op feestdagen is er voor de dringende herstellingen een technieker van wacht die u kan verder helpen.

Payconiq

Payconiq

Welkom in de toekomst. Wilt u uw onderhoud simpel en mobiel betalen? Bij Lauryssen kan dit nu al door middel van Payconiq.

Dienst-na-verkoop

Onze dienst-na-verkoop verzorgt het onderhoud en de herstellingen aan uw installatie zodat u ook na de oplevering van uw project nog steeds op ons kan rekenen.

  • U kan rekenen op vakbekwame techniekers in verwarming, sanitaire installaties en ventilatie
  • Onze techniekers zijn in het bezit van de nodige attesten, certificaten en goede kennis van de producten waarmee wij werken
  • Wij beschikken over een grote voorraad wisselstukken. Dit maakt dat wij ons hierin kunnen onderscheiden en u op deze manier veel sneller uit de nood kunnen helpen zonder dat wij moeten wachten op wisselstukken van de fabrikant.

 

Service, onderhoud en herstelling

 

Tips & advies

Met een aantal kleine ingrepen, kan u een heel aantal problemen voorkomen of oplossen. Hieronder geven wij u graag een aantal tips.

Wat te doen als u uw mazouttank laat vullen?
Als uw mazouttank wordt bijgevuld, dan kan u best uw verwarmingsketel uitschakelen. Wanneer er namelijk nieuwe mazout in de tank wordt gepompt en de ketel is nog actief, dan kunnen eventuele schilfers of onzuiverheden die zich op de bodem van de tank bevinden, mee worden aangezogen naar uw ketel. Hierdoor geraakt de mazoutsproeier in uw ketel eventueel bevuild waardoor de ketel in storing gaat. U kan dit probleem vermijden door de ketel gedurende een 4-tal uren uit te schakelen. De onzuiverheden zullen dan terug naar de bodem van de mazouttank zijn gezakt waardoor het risico op problemen kleiner wordt.

Hoe vaak vervangt u de filter van uw ventilatiesysteem?
In functie van de vervuiling moet dit 2 tot 4 maal per jaar gebeuren. Het toestel mag niet zonder filters worden gebruikt.

Hoe vaak moet u uw stooktoestel laten onderhouden?
Sinds juni 2007 is er een nieuwe wet, met betrekking tot de verwarmingsinstallaties voor het Vlaamse gewest, in werking. Het resultaat is dat alle stooktoestellen op vloeibare brandstof een jaarlijks onderhoud moeten krijgen. Voor toestellen op gasvormige brandstof is dit om de twee jaar. Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door een erkend technicus voor vloeibare of gasvormige brandstoffen. Verder dient er om de 5 jaar een verwarmingsaudit te worden uitgevoerd door een erkend technicus.

 

AL ONZE TECHNIEKERS BESCHIKKEN OVER DE NODIGE ERKENNINGEN OM DEZE WERKEN TE MOGEN UITVOEREN.